5 design tips voor een beter converterende website

Terug naar overzicht

Kennisbank

5 design tips voor een beter converterende website

Een goed converterende website is simpelweg een website die precies doet wat je wil dat deze doet. Of het nu gaat om iets downloaden, een nieuwe pagina openen, een transactie doen of contact opnemen via een contactformulier. Je website dient het zo makkelijk mogelijk te maken voor je doelgroep om snel te doen wat jij wil dat het doet. Daarom is een goed converterende website belangrijk. Heb je die niet? Dan is je doelgroep ook snel weer vertrokken. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je website naar behoren werkt, waaronder op het gebied van design. Daarom deelt Direct Webservice met jou hier 5 design tips voor een beter converterende website.

1. Denk vanuit de klant

Bij elke vorm van commerciële dienstverlening staat het denken vanuit de klant centraal. Daar werk je nu eenmaal voor. Stel jezelf daarom altijd de vraag: ‘Wat zou ik willen weten als ik als klant op deze website kwam?’ Vaak is dit eenvoudige en voor de hand liggende basisinformatie. Begin daarom met ervoor zorgen dat dit qua webdesign duidelijk aangegeven staat. Vermeld bijvoorbeeld luid en duidelijk je openingstijden, je contactgegevens en je USP’s. Maak duidelijk dat je de wensen van je doelgroep begrijpt en dat je dit serieus neemt.

2. Maak jezelf vindbaar

Het moge bekend zijn dat SEO (Search Engine Optimization) essentieel is om gevonden te worden op het internet. Dit doe je in eerste instantie door goede webteksten te schrijven die de juiste zoekwoorden bevatten. Het visueel juist presenteren van deze teksten helpt hier echter ook bij. Zorg er daarom voor dat je teksten prettig leesbaar zijn. Gebruik hier ook relevante links en andere trefwoorden bij. Zorg er qua design voor dat je dit niet te opvallend doet. Zowel voor de leesbaarheid als de vindbaarheid.

3. Ga voor effectief en eenvoudig design

Een mooi design trekt de aandacht, maar een praktisch en toegepast design zorgt ervoor dat je doelgroep ook echt blijft. Maak dus goed gebruik van video’s, animaties, goede indelingen, afbeeldingen etc. Pas op voor de valkuil van te veel van het goede. Hou het eenvoudig, zodat je doelgroep makkelijk door je website kan navigeren. Zo zorg je ervoor dat ze op de website blijven.

4. Laat je website snel werken

Als er een plek is waar we als mensen snel resultaat willen zien, dan is het wel op het internet. We willen allemaal dat een website snel laadt en ons snel geeft waar we naar op zoek zijn. Bij een wachttijd van meer dan 2 seconden haken mensen vaak al af. Zorg er daarom op het gebied van design voor dat beeldmateriaal uit niet te grote bestanden bestaat. Heb je veel afbeeldingen op je website? Zorg er dan voor dat deze bijvoorbeeld niet van een te groot formaat zijn.

5. Maak je website geschikt voor mobiel

We bezoeken tegenwoordig veel websites via onze smartphone. We zijn dan ook zo’n beetje altijd en overal online. Zorg er daarom voor dat het design van je website zich ook aanpast aan het schermformaat van de gemiddelde smartphone of tablet. Zorg ervoor dat minder relevante onderdelen hierbij achter blijven en dat er zo voor een betere gebruikservaring wordt gezorgd. Daarnaast scoor je ook hoger in Google als je een website hebt die qua design mobielgeschikt is.

Meer weten over webdesign

Door voor een goed design en een goed converterende website te zorgen, zorg je ervoor dat je doelgroep je website sneller vindt en er ook echt op blijft. Wil je hier meer over weten? Of ben je op zoek naar snelle en betrouwbare webhosting voor je website of webshop? Aarzel dan niet om ons te mailen of een vrijblijvende afspraak met ons te maken.

6 redenen om voor DirectWebService te kiezen

  • Alles voor je website onder 1 dak
  • Direct online een afspraak maken
  • Webdesign naar jou wens
  • Maak jezelf online vindbaar
  • Direct contact met jouw webdesigner
  • Gratis SSL certificaat

Afspraak plannen