Checklist webdesign

Terug naar overzicht

Kennisbank

Checklist webdesign

Goed webdesign is de sleutel tot een succesvolle website. Er zijn veel factoren waar je rekening mee moet houden om een effectieve en aantrekkelijke website te creëren. In deze webdesign checklist zet Direct Webservice de basis voor je op een rijtje.

1. Bepaal het doel van je website

Een website maak je niet zomaar. Zowel visueel als functioneel zijn de mogelijkheden bijna eindeloos, maar webdesign hoort volledig in dienst te staan van je doelgroep en het doel van je website. Wat wil je ermee bereiken? Neem de tijd om hier goed over na te denken en denk pas daarna na over het webdesign.

2. Responsive webdesign

Tegenwoordig vinden de meeste zoekopdrachten plaats op de smartphone. Het is dan ook zeer belangrijk dat je zorgt voor responsive webdesign. Dit houdt in dat je website zich aanpast aan het apparaat waar hij op wordt bekeken. Je website zou op elk apparaat net zo goed moeten werken als op de laptop.

3. Duidelijke navigatie

Je website moet overzichtelijk zijn zodat je bezoekers eenvoudig kunnen vinden wat ze zoeken, het liefst in zo min mogelijk klikken. Zorg daarom voor een duidelijk menu, goed leesbare lettertypes en dat de tekst een goede contrastkleur heeft met de ondergrond.

4. Visueel aantrekkelijk

Door het gebruik van mooie afbeeldingen, de juiste kleurenschema’s en een duidelijk lettertype maak je een website visueel aantrekkelijk. Op dit gebied kun je echt uitpakken, maar verlies de balans niet uit het oog. Als het visuele aspect van webdesign de aandacht afleidt van wat de bezoeker op je website moet doen, dan kun je beter een tandje terugschakelen.

5. Goed geschreven content

De tekst op je website moet de lezer boeien om zijn interesse te wekken en in duidelijke en begrijpelijke taal geschreven zijn. Door de juiste woorden te gebruiken leid je de bezoeker naar het uiteindelijke doel, een conversie. Het is dus belangrijk om hoogwaardige content te (laten) schrijven om dit te realiseren.

6. Call-to-action (CTA)

Zoals gezegd, je website heeft een doel. Met goed webdesign overtuig je de lezer van de voordelen van je product of dienst en dat moet leiden tot de gewenste actie. Maak dit zo makkelijk mogelijk en plaats op strategische plaatsen op je website de mogelijkheid om dit te doen. Een motiverende tekst en een button in een kleur die goed opvalt zijn vaak genoeg om dit voor elkaar te krijgen.

7. SEO

SEO oftewel zoekmachineoptimalisatie zorgt ervoor dat jouw website beter wordt gevonden in Google. Gebruik daarom relevante zoekwoorden, metatags, alt-tekst en zorg ervoor dat je website snel laadt, want ook gebruiksvriendelijkheid is een rankingfactor.

Consistentie

Tot slot, eenheid is belangrijk voor de uitstraling en het gebruiksgemak van je website. Zorg daarom dat de layout over de hele website, inclusief koppen, knoppen en typografie, hetzelfde is.

Hulp nodig bij webdesign?

De grote uitdaging bij webdesign is om een goede balans te vinden tussen esthetiek, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Daarom is het handig om bij het maken van een website samen te werken met een ervaren webdesigner of een professioneel bureau. Bij Direct Webservice koppelen we je graag aan een ontwerper die jouw website van webdesign op maat voorziet.

6 redenen om voor DirectWebService te kiezen

  • Alles voor je website onder 1 dak
  • Direct online een afspraak maken
  • Webdesign naar jou wens
  • Maak jezelf online vindbaar
  • Direct contact met jouw webdesigner
  • Gratis SSL certificaat

Afspraak plannen