De snelheid van een website

Terug naar overzicht

Kennisbank

De snelheid van een website

Een snelle website is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ook noodzakelijk. Mensen hebben – zeker online – weinig geduld. ‘Lange laadtijden’ zijn dan al snel een grote ergernis en dus wordt er driftig weggeklikt als het te lang duurt. Bij 3 seconden laadtijd ben je al 40% van je bezoekers kwijt. Ook bepaalt je laadtijd mede je ranking in Google! De snelheid van een website is daarom een belangrijke factor voor het succes van je site. In dit artikel legt Direct Webservice uit hoe je een website sneller maakt en houdt.

6 tips om de snelheid van je website te verbeteren

 1. Supersnelle hosting: je kunt je website nog zo goed optimaliseren, maar zonder snelle hosting – de computer die jouw website met het internet verbindt – is het allemaal onbegonnen werk. Dit is dus niet iets waar je op wilt besparen.
 2. Optimaliseer afbeeldingen: grotere afbeeldingen zorgen voor langere laadtijden, zeker als je website er veel van heeft. Zorg daarom allereerst dat de afmetingen van een afbeelding niet groter zijn dan nodig, dit neemt alleen maar onnodig veel ruimte in. Gebruik bij voorkeur een klein bestandsformaat zoals JPG of WebP en gebruik een tool als TinyJPG om je afbeeldingen te comprimeren. Zo nemen afbeeldingen niet meer ruimte in dan noodzakelijk en zullen ze sneller laden.
 3. Lazy loading: implementeer lazy loading op je website om ervoor te zorgen dat afbeeldingen en video’s pas geladen worden op het moment dat ze in beeld komen. Hierdoor heeft je bezoeker sneller beeld en hoeft hij niet te wachten tot de media helemaal onderaan de pagina ook zijn geladen.
 4. Houd je website up-to-date: je CMS (de software waar je website op draait) en plug-ins worden continu doorontwikkeld om beter te presteren. Met de laatste software werkt je website beter en efficiënter en dat vertaalt zich ook in een hogere snelheid. Heb je oude plug-ins geïnstalleerd die je niet meer gebruikt? Verwijder ze dan. Je website wordt er zowel sneller als veiliger van!
 5. Performance plug-in: met een performance plug-in, zoals Lighthouse of WP-Optimize, worden tal van processen op je website efficiënter gemaakt. Dit gebeurt volledig automatisch en is een makkelijke manier om je website sneller te maken.
 6. Meten is weten: bekijk regelmatig wat de snelheid van je website is. Vaak kun je met minimale inspanning de snelheid verhogen. Gratis tools als: Pingdom, Google PageSpeed Insights en GTmetrix vertellen je niet alleen hoe snel (of langzaam) je website is, maar ook waar het aan ligt.

Hulp nodig bij verbeteren snelheid website?

Met de bovenstaande tips kun je zelf aan de slag om de snelheid van je website op te voeren. Wil je hier hulp bij? Bij Direct Webservice hebben we een groot netwerk van specialisten, die precies weten hoe ze jouw website supersnel kunnen maken. Ook wanneer je op zoek bent naar snelle hosting weten wij waar je moet zijn.

6 redenen om voor DirectWebService te kiezen

 • Alles voor je website onder 1 dak
 • Direct online een afspraak maken
 • Webdesign naar jou wens
 • Maak jezelf online vindbaar
 • Direct contact met jouw webdesigner
 • Gratis SSL certificaat

Afspraak plannen