De juiste SEO specialist

Terug naar overzicht

Kennisbank

De juiste SEO specialist

7 tips om de juiste SEO specialist te vinden

Tenzij SEO je business is, heb je een SEO specialist nodig om je online zichtbaarheid te vergroten. Het ligt voor de hand om dan te kijken naar de top 3 resultaten in Google. En hoewel dit ongetwijfeld goede online-marketingbureaus zijn, betekent dit niet automatisch dat ze ook aan jouw specifieke behoeftes voldoen. In dit artikel geeft Direct Webservice je 7 tips voor het vinden van de juiste SEO specialist voor jouw bedrijf.

1. Definieer je doel

Wat wil je dat de SEO specialist voor je doet? Zorgen voor meer organisch websiteverkeer, het conversiepercentage verhogen, je online advertenties beheren of een combinatie? Wanneer je duidelijk voor ogen hebt waar je een specialist voor nodig hebt, is het makkelijker om iemand met de juiste vaardigheden te vinden die je hierbij kan helpen.

2. Concurrentieanalyse

Om het heel bot te zeggen: je website hoeft niet goed te zijn, maar wel beter dan die van de concurrent. Wanneer een SEO specialist geen concurrentieanalyse voor je uitvoert, zou je dan ook nattigheid moeten voelen. Zo’n onderzoek maakt duidelijk waar er winst valt te behalen en wat je mag verwachten voor jouw budget. Dit leidt tot duidelijkheid, realistische doelstellingen en een planmatige aanpak.

3. Lokaal of landelijk bereik

Een belangrijke vraag is of je alleen lokaal gevonden wilt worden, landelijk of zelfs internationaal. Wanneer het antwoord lokaal is, dan heeft een lokale SEO specialist misschien wel een streepje voor op een groot landelijk marketingbureau. Deze kent de regio, de lokale markt en de concurrentie op zijn duimpje. Dat kan een grote plus zijn bij het optimaliseren van je website.

4. Ervaring met jouw niche

Wanneer je in een heel specifieke branche actief bent, is het absoluut een meerwaarde als je SEO specialist hier kennis van heeft. Hij kan meteen voor je aan de slag en is in staat om content te maken die aansluit op je doelgroep. Zo voorkom je een miskleun.

5. Projectmatig of een langdurige samenwerking

Wil je de vindbaarheid van je website een boost geven, waarna je het voorlopig zelf weer af kunt? Of ga je liever een langdurige samenwerking aan, waarbij de continu veranderende wereld van SEO voortaan op het bordje van de SEO specialist terechtkomt?

6. Trackrecord en reviews

Kijk in je zoektocht naar de juiste SEO specialist voor jouw bedrijf ook naar hoe lang het bureau al actief is. Wat is hun trackrecord en hebben ze goede reviews? Beperk je hierbij niet tot het internet, maar vraag ook bekenden of zakenpartners naar de ervaringen met hun eigen SEO specialist. Dit vertelt je vaak veel meer dan de wervende teksten op hun eigen website. Het is immers een marketingbureau!

7. Onderzoek of er een klik is

De laatste stap is uiteraard in gesprek gaan met een of meerdere marketingbureaus. Let er tijdens het gesprek op of er een persoonlijke klik is en of de communicatie prettig verloopt. Deze zijn allebei onmisbaar om samen tot een goed resultaat te komen.

Hulp bij vinden SEO specialist

De bovenstaande tips zullen je zeker helpen bij het vinden van de juiste SEO specialist voor jouw bedrijf. Besteed je dit liever uit? Neem dan contact op met Direct Webservice. Wij hebben een groot netwerk van specialisten met een bewezen trackrecord en koppelen je graag aan de juiste SEO partner.

6 redenen om voor DirectWebService te kiezen

  • Alles voor je website onder 1 dak
  • Direct online een afspraak maken
  • Webdesign naar jou wens
  • Maak jezelf online vindbaar
  • Direct contact met jouw webdesigner
  • Gratis SSL certificaat

Afspraak plannen