Vermijd een standaard thema

Terug naar overzicht

Kennisbank

Vermijd een standaard thema

WordPress is het meest populaire contentmanagementsysteem ter wereld. Maar liefst 43% van de websites wereldwijd maakt er gebruik van. Met de vele (gratis) thema’s die beschikbaar zijn kun je, zonder kennis van programmeren, zelf een prachtige website bouwen. Toch raden we je aan om weg te blijven van de standaard thema’s. Want zelfs als je voor een betaalde variant gaat, neem je een groot risico. In dit blog licht Direct Webservice toe waarom je standaard WordPress thema’s beter kunt vermijden.

1. Mooi uiterlijk, slecht geprogrammeerd

Het makkelijke van WordPress is natuurlijk dat je ook zonder programmeerkennis een mooie website kunt bouwen. Je download een standaard thema waarvan de looks je aanspreken en gaat aan de slag. Zo simpel kan het zijn, maar de praktijk wijst uit dat de meeste thema’s door één persoon worden gemaakt. En de kans dat iemand zowel een goede programmeur als webdesigner is, is helaas niet groot. Hierdoor zit je al snel opgescheept met een website die er mooi uitziet, maar die niet naar behoren werkt.

2. Lange laadtijden

Een ontwikkelaar wil met zijn thema zoveel mogelijk mensen aanspreken. Hierdoor zijn standaard templates vaak erg ‘standaard’ en zitten er veel zaken bij die je niet nodig hebt voor jouw specifieke doel. Al deze extra features maken je website onnodig traag. Dat is slecht voor je ranking in Google en de gebruiksvriendelijkheid.

3. Geen garantie op updates

Voor WordPress zijn ontzettend veel standaard thema’s verkrijgbaar, betaald en onbetaald. De een is natuurlijk succesvoller dan de ander. En de kans dat de ondersteuning van een bepaald thema op een gegeven moment stopt, is zeer reëel. Het gevolg is dat het thema veroudert en je met allerlei veiligheidsissues te maken krijgt. Ook een ervaren websitebouwer zal het probleem niet 1, 2, 3 voor je kunnen oplossen. Hij moet zich eerst in de code verdiepen en dat kan een dure grap worden.

4. Lastig om je te onderscheiden

Wanneer je kiest voor een standaard thema, kun je het beste voor een populair thema kiezen vanwege de ondersteuning. Een nadeel hiervan is wel dat heel veel bedrijven hetzelfde standaard WordPress thema gebruiken en dat het lastiger is om je van de concurrentie te onderscheiden.

5. Aanpassen is lastig

Een standaard WordPress thema voldoet nooit helemaal aan je wensen en aanpassen is vaak lastig. Zo heeft een kleine wijziging in een standaard thema vaak grote gevolgen voor het uiterlijk en de werking van je website.

6. Compatibiliteitsproblemen

Een open source systeem waarvoor iedereen thema’s en plug-ins kan ontwikkelen leidt tot onbeperkte mogelijkheden. Maar in de realiteit zul je vaak zien dat niet alle thema’s en plug-ins in staat zijn om goed samen te werken. Een compatibiliteitsprobleem kan ervoor zorgen dat je hele website onbruikbaar wordt. De oorzaak achterhalen kan veel tijd kosten.

7. Niet geschikt voor SEO

Gevonden worden met je website is waar het uiteindelijk om draait. Door slecht programmeerwerk missen veel thema’s de juiste basis om je website voor Google te optimaliseren. Je website is hierdoor in feite waardeloos.

Standaard WordPress thema: goedkoop of duurkoop?

Een standaard thema mag dan voordelig lijken; uiteindelijk betekent goedkoop vaak duurkoop en ben je beter af met een custom WordPresswebsite. Deze is veel lichter omdat hij alleen bevat wat je nodig hebt en dus sneller. Verder zijn de functionaliteit en het uiterlijk van je website 100% gericht op jouw behoeftes als bedrijf, wat uiteindelijk leidt tot een betere website en meer conversies!

6 redenen om voor DirectWebService te kiezen

  • Alles voor je website onder 1 dak
  • Direct online een afspraak maken
  • Webdesign naar jou wens
  • Maak jezelf online vindbaar
  • Direct contact met jouw webdesigner
  • Gratis SSL certificaat

Afspraak plannen